Feyenoord heeft zondag geen averij opgelopen in de uitwedstrijd tegen De Graafschap. De Rotterdammers wonnen met 2-1 in Doetinchem.

Halverwege stond Feyenoord nog met 1-0 achter door een eigen doelpunt van Sven van Beek. Na de hervatting zorgde Michiel Kramer voor de gelijkmaker en Eljero Elia voor de winnende treffer van de bezoekers.

Door de zege kwam Feyenoord op negentien punten. Dat zijn er net zoveel als koploper Ajax, dat later op de dag met 2-1 verloor van PSV.

Feyenoord probeerde in de beginfase op De Vijverberg het heft in handen te nemen, maar veel kansen wist de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst niet te creëren.

De Graafschap kwam de eerste tien minuten zonder schade door en opende zelfs de score. Van Beek gaf de bal onbedoeld het laatste zetje nadat Kenneth Vermeer een schot van Erik Quekel maar half keerde.

Feyenoord zette meteen de jacht op de gelijkmaker in en kreeg via Elia en Marko Vejinovic ook mogelijkheden. Het was aan doelman Hidde Jurjus te danken dat de thuisploeg geen treffer incasseerde in die fase.

Vlak voor rust ontsnapte Feyenoord zelfs aan een grotere achterstand. Vermeer redde enkele keren knap en toen hij eenmaal was geklopt werd de treffer van De Graafschap afgekeurd omdat de keeper werd gehinderd.

Blunder Jurjus

Even na rust herstelde Feyenoord de balans nadat de defensie van De Graafschap Kramer uit het oog was verloren. De aanvaller profiteerde dankbaar en kopte raak op aangeven van Simon Gustafson.

Met invaller Tonny Vilhena voor debutant Bart Nieuwkoop zette Feyenoord vervolgens alles op alles voor de zege. Het was Elia die in de 71e minuut succes had met een hard schot, al mocht Jurjus zich de treffer aanrekenen. De doelman van De Graafschap verkeek zich op de inzet.

De Doetinchemmers slaagden er in de slotfase nog in om Feyenoord enkele keren in verlegenheid te brengen, maar onder anderen Bryan Smeets miste een aardige mogelijkheid.

Bekijk de uitslagen en de stand in de eredivisie