Trainer Peter van Vossen is na negen competitiewedstrijden ontslagen bij Fortuna Sittard.

Dat bevestigde de oefenmeester zondagochtend in het programma De Tafel van Kees.

Fortuna is bezig aan een matig seizoen. De Limburgse club bezet na negen wedstrijden de zeventiende plek in de Jupiler League.

De 47-jarige Van Vossen denkt echter dat de beslissing van de clubleiding om hem aan de kant te zetten met de lange termijn te maken heeft.

"Je wordt nooit ontslagen voor een paar slechte wedstrijden, daar geloof ik niet in. Ik weet wel dat er intern heel veel aan de hand is. Ze kiezen nu voor een ander beleid."

Van Vossen was bij Fortuna Sittard sinds vorig seizoen bezig aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. Eerder was hij als assistent-trainer werkzaam bij AGOVV Apeldoorn, RBC Roosendaal en Almere City.

Dreigende situatie

Vrijdag ging Fortuna nog met 4-0 onderuit bij FC Oss. Na die wedstrijd zorgde een groep supporters van de club voor een grimmige sfeer bij terugkomst in Sittard.

"Toen waren er dertig of veertig supporters die om mijn ontslag hebben gevraagd", aldus Van Vossen. "Ze reden achter de bus aan, dat was een heel dreigende situatie."

Desondanks baalt Van Vossen van zijn ontslag. Hij had graag door willen gaan in Limburg. "Het is een prachtige club met een mooie geschiedenis en mooie supporters."

Als speler kwam Van Vossen uit voor onder meer Ajax, Glasgow Rangers en Feyenoord. Hij kwam tot 31 interlands voor het Nederlands elftal.

Bekijk de samenvatting van FC Oss-Fortuna Sittard: