FC Utrecht ging zaterdagavond ongelukkig onderuit bij Excelsior (1-0) en aanvoerder Willem Janssen nam de schuld van die nederlaag volledig op zich.

Hij veroorzaakte in de tweede helft een strafschop door Jeff Stans van Excelsior neer te halen, nadat hij eerder op het middenveld al de bal makkelijk was kwijtgeraakt.

"We moesten hier weer een keer drie punten halen. We hadden de wedstrijd volledig onde controle en ik neem deze nederlaag volledig op me", was Janssen voor de camera van FOX Sports duidelijk.

"Ik verloor zelf de bal op het middenveld. Toen was er op zich niets aan de hand. Dit mag mij niet overkomen, ik ben er ervaren genoeg voor. Daarom neem ik de schuld op me."

Kopbal

Na de tegentreffer op Woudestein kreeg Janssen in de slotfase nog de kans op de gelijkmaker. Hij trof echter geen doel met een kopbal.

"Ik probeerde het nog goed te maken, maar ik had iets later moeten timen. Ik was boos, want ik vond dat ik daar meer mee had kunnen doen. Dit is zwaar klote. Het mag mij niet gebeuren als ervaren speler."

FC Utrecht staat vooralsnog tiende in de eredivisie met negen punten uit acht wedstrijden. Excelsior pakte in net zoveel duels acht punten en staat twee plaatsen lager.

Bekijk het programma en de stand in de eredivisie