Barcelona-trainer Luis Enrique baalde zaterdag na de 2-1 nederlaag van FC Barcelona bij Sevilla vooral van het feit dat zijn ploeg zoveel kansen miste.

Zelfs toen de bal al op de doellijn lag, slaagde FC Barcelona er niet in te scoren. Het enige doelpunt van de Catalanen kwam uit een strafschop van Neymar.

''Het is ongelooflijk dat we hier slechts één keer hebben gescoord'', zei Enrique. ''We hebben ongelooflijk veel kansen gemist en Sevilla sloeg in een kwartiertje toe.''

Zonder Lionel Messi en Andres Iniesta, die afgelopen week beiden geblesseerd raakten, stokt ineens de productie bij de ploeg die vorig seizoen liefst 175 doelpunten maakte.

Onlangs ging de ploeg ook al met 4-1 onderuit bij Celta de Vigo. Barcelona bezet momenteel de derde plaats in de Spaanse competitie met vijftien punten uit zeven wedstrijden.

Scherp

Neymar en Luis Suarez, de mannen die Barcelona nu bij de hand moeten nemen, maakten tegen Sevilla een allesbehalve scherpe indruk.

''Normaal gesproken presteren onze spelers op topniveau. Maar op dit moment zijn we ver verwijderd van onze topvorm'', bekende Enrique. "Dat gaat echter veranderen, daarvan ben ik overtuigd.''