ADO Den Haag wist zaterdagavond bij NEC (4-1 verlies) voor de zesde keer op rij niet te winnen, maar trainer Henk Fraser stelt dat er nog geen paniek is bij de Hagenaars. 

"Er is geen paniek. Niet bij mijn ploeg, maar ook niet bij mij. We voetbalden uitstekend, zelfs na dat vroege tegendoelpunt", zei de coach na afloop tegen de NOS. "Maar soms worden we teruggedrongen en krijgen we doelpunten tegen die gewoon te voorkomen zijn."

Door een eigen doelpunt van Aaron Meijers na slechts één minuut spelen kreeg ADO al in het begin een flinke tik te verwerken. Fraser vond nog wel dat zijn ploeg daar goed mee omging. 

"Dit zijn dan ook de meest frustrerende wedstrijden om te verliezen. Zeker als je weet, voelt en ziet dat we in de eerste helft rustig blijven en onszelf in de wedstrijd spelen. We maakten ook de gelijkmaker en gingen met een goed gevoel de tweede helft in."

Schitterende goal

In die tweede helft kwam NEC echter weer op voorsprong door een knap doelpunt van Christian Santos. Fraser vond dat die treffer nooit had mogen vallen.

"Als verdediger moet je vol gaan voor die bal. Ook de voorzet had niet gegeven mogen worden. Natuurlijk is het een schitterende goal, maar als verdediger moet je meer doen om die goal te voorkomen."

"Na de 2-1 was de wedstrijd wel klaar. Spelers lieten elkaar zitten, corrigeerden elkaar niet meer en afspraken werden niet nagekomen. 4-1 is dan de realiteit. Dan kan je misschien wel goed voetballen, maar dat doet er nu niet toe. We hebben overwinningen nodig, dat is duidelijk."

ADO staat momenteel op de zestiende plek in de eredivisie met zes punten uit acht wedstrijden.