Na zijn vijf doelpunten tegen Newcastle United (6-1 winst) in een tijdsbestek van slechts twintig minuten was Sergio Agüero vooral blij dat hij sinds lange tijd weer eens wist te scoren voor Manchester City in de Premier League.

"Ik stond vier competitieduels droog, dus dan is het heel mooi dat ik er nu opeens vijf maak", zei Agüero tegen Manchester City TV

De 27-jarige Argentijn is na zaterdag de snelste maker ooit van vijf doelpunten in de Premier League. Jermain Defoe, Alan Shearer, Andy Cole en Dimitar Berbatov produceerden eerder ook vijf treffers in één wedstrijd, maar hadden daar meer tijd voor nodig dan Agüero. 

"Dat ik een record heb verbroken, kreeg ik pas door toen ik in de kleedkamer zat. Natuurlijk maakt me dat trots, maar ik vind het vooral belangrijk dat we de laatste wedstrijd voor de interlandperiode hebben gewonnen. Die moesten we echt winnen voor het vertrouwen."

Hamstring

Overigens had niemand bij Manchester City in de rust verwacht dat Agüero nog vijf keer zou scoren. De aangeslagen aanvaller werd op dat moment namelijk intensief behandeld door de fysiotherapeuten.

''Hij had last van zijn hamstring nadat hij een schop had gekregen. Sergio voelde zich niet topfit, maar de behandeling werkte blijkbaar erg goed'', zei trainer Manuel Pellegrini lachend.

Agüero, die kort voor rust de gelijkmaker had laten aantekenen, schoot in het eerste kwartier van de tweede helft met scherp. Hij passeerde doelman Tim Krul van Newcastle vier keer en werd daarna, tot opluchting van de bezoekers, gewisseld door Pellegrini. Zijn statistieken waren indrukwekkend: negen balcontacten, vijf doelpunten.

''Hij was niet boos om die wissel. We wilden geen risico met hem nemen, aangezien hij in de rust licht geblesseerd was. Iedereen bij Manchester City is dolblij dat Sergio op dit topniveau zit."