Dick Advocaat heeft een beslissing genomen over zijn toekomst als manager van Sunderland, maar hij wilde zaterdag niet zeggen of hij vertrekt bij de in degradatienood verkerende club.

Diverse Engelse media meldden deze week dat Advocaat na een nederlaag tegen West Ham United zou opstappen als coach. Sunderland speelde zaterdag met 2-2 gelijk.

Advocaat wilde na afloop weinig kwijt over zijn toekomst. "Ik kan niet zeggen of ik na de interlandperiode nog in dienst ben bij Sunderland. De manier waarop het team vandaag heeft gespeeld, is belangrijker voor mij. Mijn toekomst is minder belangrijk."

Op een vraag op de persconferentie of Advocaat een beslissing over zijn toekomst had genomen, antwoordde de 68-jarige Nederlander "ja" zonder er verder over uit te weiden.

Trots

Advocaat was erg trots op zijn spelers die na een rode kaart van Jeremain Lens vlak na rust stand hielden tegen West Ham United.

"We verdienden drie punten en het spel in de eerste helft was het beste wat ik tot nu toe van dit team gezien heb. Ik weet wat er hier speelt en ik ken de spelers."

"We hebben een ploeg die altijd hard wil werken op de trainingen dus soms kan ik niet doen wat ik wil omdat het goede jongens zijn. Vandaag hebben ze aangetoond waartoe ze in staat zijn en dat is goed voor de toekomst van de club."