Dwight Lodeweges vindt dat sc Heerenveen met een andere instelling moet gaan spelen om iets aan de momenteel matige resultaten in de eredivisie te doen.

De oefenmeester zag zijn ploeg vrijdagavond met 2-0 verliezen bij Heracles Almelo en dat betekende al de zevende competitiewedstrijd op rij zonder zege.

"We moeten een team krijgen dat moet willen overleven, dat ervoor vecht en werkt", zei Lodeweges voor de camera van FOX Sports. "Dat willen ze ook wel, maar bij een elftal dat zoekende is, gaan dingen niet vanzelf."

Volgens Lodeweges liet zijn ploeg het met name na rust afweten in Almelo, al kwam de klap van de openingstreffer in de eerste helft volgens de 57-jarige trainer al hard aan.

"In de tweede helft hebben we het helemaal uit handen gegeven In eerst helft waren we goed begonnen en kregen wij de kansen. Zij kregen hun eerste kans en schoten 'm binnen. Daarna zijn we aan het ploeteren gegaan."

"In het eerste kwartier van de tweede helft ging het misschien nog een beetje. Daarna was het niet eens matig, maar gewoon echt heel slecht."

Heerenveen staat vooralsnog twaalfde in de eredivisie met zeven punten uit acht wedstrijden. In theorie zouden Willem II, FC Twente, Excelsior en SC Cambuur de Friezen echter dit weekeinde kunnen passeren.

Stegeman

Heracles-trainer John Stegeman was content met een nieuwe zege van zijn ploeg. Heracles bezet met achttien punten de tweede plek en krijgt over twee weken koploper Ajax op bezoek.

"Het is een team dat volgens mij tot nu toe alles heeft gewonnen in de competitie en dus heel erg sterk is. Wij willen ons graag meten met zo'n tegenstander", aldus de oefenmeester.

"Het zal ongetwijfeld een heel zware wedstrijd worden, maar wij kijken er heel erg naar uit om een resultaat te halen. Als we net zo spelen als vandaag, kunnen we het tegenstanders erg moeilijk maken."

Bekijk de stand in de eredivisie