Teamarts Eva Carneiro is van mening dat de Engelse voetbalbond FA niet voldoende onderzoek heeft gedaan naar de aanvaring tussen haar en Chelsea-manager José Mourinho.

Mourinho zou tijdens het thuisduel met Swansea City (2-2) op 8 augustus beledigende en seksistische teksten hebben uitgesproken richting zijn collega, maar werd eerder deze week vrijgesproken door de FA.

"Ik was verrast dat ik in de media moest lezen dat de FA een onderzoek was gestart", zegt Carneiro, die na het incident op non-actief werd gesteld en Chelsea inmiddels heeft verlaten, in een verklaring.

"Er is mij nooit om een verklaring gevraagd. Ik vraag me af of dit het enige formele onderzoek is in dit land waarbij de verklaring van de persoon die erbij betrokken is geweest niet als relevant wordt gezien. Wanneer je een deel van het bewijs negeert, kom je natuurlijk tot een andere uitspraak."

West Ham

Carneiro had naar eigen zeggen vorig jaar tijdens de wedstrijd tegen West Ham United eenzelfde ervaring. "Ook toen werd ik verbaal aangepakt. De FA kwam vervolgens met een verklaring dat er geen sprake was van seksistische liederen van de aanhang van West Ham." 

"Ook toen is mij nooit om een statement gevraagd, ondanks het feit dat het onacceptabele en seksistische gezang duidelijk te horen was geweest. Door dit soort incidenten en het gebrek aan steun van de voetbalautoriteiten is het zo moeilijk voor vrouwen in dit wereldje."