Brazilië start de WK-kwalificatie zonder aanvoerder Neymar. Het internationaal sporttribunaal CAS besloot vrijdag de schorsing te handhaven voor de aanvaller van FC Barcelona, die zich afgelopen zomer misdroeg tijdens de Copa America in Chili.

Neymar kreeg vier wedstrijden schorsing na het duel met Colombia; één voor zijn tweede gele kaart van het toernooi en drie voor zijn rode kaart. 

Hij zat de helft van zijn schorsing al uit tijdens de Copa America, waar Brazilië in de kwartfinales werd uitgeschakeld door Paraguay.

De aanvaller van FC Barcelona werd na de wedstrijd tegen Colombia bestraft omdat hij eerst de bal vol op de rug van Pablo Armero schoot en vervolgens een kopstoot uitdeelde aan doelpuntenmaker Jeison Murillo.

De Braziliaanse voetbalbond was naar het CAS gestapt om de resterende straf van twee wedstrijden uit te stellen tot de volgende Copa America. Het sporttribunaal volgt echter de regels van de Conmebol, die voorschrijven dat de schorsing zo snel mogelijk moet worden uitgezeten in officiële wedstrijden.

De aanvaller mist daardoor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Chili (8 oktober) en Venezuela (13 oktober). Neymar kan volgende maand in de kraker tegen Argentinië weer meedoen bij de vijfvoudig wereldkampioen.