Chelsea-manager José Mourinho denkt dat hij de moeilijkste fase in zijn trainersloopbaan doormaakt. Na zeven speelrondes in de Premier League bezet zijn ploeg slechts de veertiende plaats. Bovendien ging Chelsea dinsdag onderuit tegen FC Porto in de Champions League.

"Dit is de zwaarste periode in mijn loopbaan, met de slechtste resultaten", sprak Mourinho vrijdag in de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen het Southampton van Ronald Koeman van zaterdag. "Nog nooit heb ik zo veel verloren, dat is een feit."

Mourinho beschouwt de huidige periode maar als een "nuttige ervaring". "Maar wel een ervaring die ik nooit meer hoop te beleven."

"Nee, ik zie dit niet als een bijzondere uitdaging, want ik sta altijd voor uitdagingen. Morgen moet het afgelopen zijn. We dienen weer wedstrijden te winnen en een punt te zetten achter deze periode."

Mourinho kreeg tijdens de persconferentie ook de vraag of hij zich wil verontschuldigen bij Eva Carneiro en Jon Fearn, iets dat onder anderen FA-voorzitter Greg Dyke opperde. Carneiro en Fearn werden door Mourinho bekritiseerd nadat ze Eden Hazard wilden behandelen voor een blessure tijdens het duel met Swansea City in de eerste speelronde.

"De afgelopen twee maanden heb ik hier niets over gezegd en dat laat ik nog even zo", aldus Mourinho. "Ooit kies ik een dag uit en dan doe ik mijn verhaal." Carneiro heeft Chelsea inmiddels verlaten.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League