Volgens Bayern-trainer Pep Guardiola zit Arjen Robben in de laatste fase van zijn herstel en kan hij binnenkort zijn rentree maken voor de koploper in Duitsland. Het duel met Borussia Dortmund van zondag komt waarschijnlijk nog wel te vroeg voor de aanvaller.

De 31-jarige Robben verscheen deze week weer op het trainingsveld van Bayern München. De Nederlander herstelt momenteel van een liesblessure die hij afgelopen maand opliep in de interland tegen IJsland.

"Hij heeft nog niet met de groep getraind, maar zit wel in de laatste fase van zijn herstel. Ik weet nog niet of hij kan spelen", zei Guardiola vrijdag op een persconferentie.

Robben zit niet in de selectie van het Nederlands elftal voor de cruciale EK-kwalificatieduels met Kazachstan (10 oktober)  en Tsjechië (13 oktober). Hij ontbrak dinsdag ook in de Champions League-wedstrijd van Bayern tegen Dinamo Zagreb. 

De Groninger stelde twee weken geleden al dat hij geen haast wil maken met zijn rentree. "Ik wil geen risico nemen. Als ik terugkom, is het mijn doel om er tot het einde van het seizoen bij te blijven."

Bayern speelt zondag om 17.30 uur de topper tegen Borussia Dortmund. De landskampioen is lijstaanvoerder in Duitsland met vier punten voorsprong op de rivaal.

Het programma en de stand in de Bundesliga