Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst weet nog niet of hij zondag tegen De Graafschap kan beschikken over Rick Karsdorp. De rechtsback kampt met liesklachten.

"We moeten afwachten hoe het er zaterdag uitziet", liet Van Bronckhorst vrijdag tijdens een persconferentie weten.

Hij kan in de uitwedstrijd tegen De Graafschap wel een beroep doen op Eljero Elia en Sven van Beek, die de training voortijdig verlieten.

Van Bronckhorst waakt voor onderschatting tegen de hekkensluiter in de eredivisie. "Op papier lijken dit de makkelijkste duels, bij de onderste ploegen. Maar het is niet makkelijk. Juist daar moeten we de punten pakken."

"Ook deze wedstrijd moet bij ons iedereen top zijn. Als dat niet het geval is, kan het zomaar een heel moeilijke middag worden. Het zou enorm zonde zijn om punten te verspelen."

Karsdorp kreeg eerder op vrijdag nog te horen dat hij was afgevallen voor de definitieve selectie van het Nederlands elftal. De verdediger werd wel opgeroepen voor Jong Oranje dat op 11 oktober aantreedt tegen Slowakije.

De Graafschap

Bij De Graafschap ontbreken Dean Koolhof, Thijs Bouma en Karim Tarfi vanwege blessures. Andrew Driver is nog niet wedstrijdfit en Alexander Bannink zit een schorsing uit.

Het programma en de stand in de eredivisie