Ajax-trainer Frank de Boer zal Viktor Fischer zondag niet de volledige wedstrijd laten spelen tegen PSV.

De Deense aanvaller van Ajax speelde donderdag negentig minuten in het Europa League-duel met Molde (1-1). Fischer was in Noorwegen verantwoordelijk voor de enige Amsterdamse treffer.

"Ik denk niet dat we moeten willen dat hij dat zondag ook de volledige wedstrijd speelt. Hij kan heel wat minuten maken, maar negentig niet. Hij is belangrijk", aldus De Boer op de site van Ajax.

"Het is leuk dat mensen scoren, maar uiteindelijk gaat het om de teamprestatie. Het maakt niet uit wie de trekker overhaalt. We krijgen kansen, maar het maakt niet uit wie hem maakt."

Ajax trainde vrijdagochtend nog in Noorwegen. In de middag reist de ploeg terug naar Amsterdam.

"De ideale situatie is natuurlijk dat je al lekker thuis hebt geslapen natuurlijk. En gewoon rustig naar de Toekomst kan afreizen om je voor te bereiden op PSV. Anderzijds is het hier goed vertoeven. Het zijn de omstandigheden en daar moet je mee dealen. We proberen die zo gunstig mogelijk te maken om goed geprepareerd te zijn voor zondag. Daarom zijn we ook hier gebleven", stelde De Boer.

Klaassen

Alleen Davy Klaassen hield wat lichte klachten over aan het Europa League-duel in Molde. Hij is zondag normaal gesproken wel gewoon inzetbaar in de Arena.

De Boer hoopt dat zijn ploeg na de teleurstelling van het gelijke spel tegen Molde zich snel weer kan focussen op de topper van zondag.

"We hebben tegen Molde wel veel kansen gecreëerd. Dat is dan positief en daar kunnen we bij de spelers op hameren. Op andere momenten waren we slordig met het balbezit, zoals bij de goal en een aantal keer in de tweede helft. Dan is PSV een betere tegenstander dan Molde. Zij zullen daarop loeren en er beter van profiteren dan Molde."