Andrés Guardado heeft vrijdag weer meegetraind bij PSV. De 29-jarige middenvelder herstelt voorspoedig van een enkelblessure.

Guardado zou aanvankelijk vier tot zes weken aan de kant staan, maar kan zeer waarschijnlijk zondag al zijn rentree maken in de topper tegen Ajax.

"Hij heeft meegetraind en dat ging goed'', zei trainer Phillip Cocu vrijdag op een persconferentie. ''Het is even afwachten wat de reactie zaterdag is, maar als het trainen met de groep geen problemen oplevert, is hij inzetbaar tegen Ajax.''

Afgelopen maand liep de Mexicaan de blessure aan zijn enkel op in het Champions League-duel met Manchester United.

Guardado werd eerder op vrijdag opgenomen in de Mexicaanse selectie voor de duels op 10 oktober met de Verenigde Staten en drie dagen later met Panama.

De Jong

PSV moet het in de Arena nog wel stellen zonder aanvoerder Luuk de Jong en de al langer geblesseerde Jetro Willems en Florian Jozefzoon. Dat drietal was er woensdag - net als Guardado - niet bij toen de Eindhovenaren in de Champions League met 3-2 verloren bij CSKA Moskou. De regerend landskampioen speelde daar een dramatische eerste helft.

''Er ging veel mis'', erkende Cocu over het duel met CSKA. ''Maar we hebben in de tweede helft laten zien hoe goed we ook kunnen spelen. We speelden een heel goede, zelfs uitstekende helft. Dat moeten we meenemen.''

Ajax en PSV treffen elkaar zondag om 14.30 uur in de Amsterdam Arena. De thuisploeg is koploper in de eredivisie en heeft vijf punten meer dan de Eindhovenaren, die vierde staan.

Video: Guardado loopt enkelblessure op

Guardado voorlopig uitgeschakeld
Guardado voorlopig uitgeschakeld