AZ-trainer John van den Brom gaf donderdagavond na de zwaarbevochten 2-1 overwinning tegen Athletic Bilbao toe dat hij verrast was door de opstelling van de Baskische ploeg. 

''Ik had rekening gehouden met een sterk team, want het blijft toch de Europa League. Maar het elftal van Bilbao telde maar één speler die ook afgelopen zondag in de competitie in de basis stond", aldus Van den Brom. 

"Daarmee gaf mijn collega Ernesto Valverde toch wel een signaal af. Maar ik heb mijn spelers vooraf verteld, dat het eigenlijk niets uitmaakt. Bilbao is een grote club, met een uitstekende selectie en met meer dan genoeg goede voetballers. En dat is wel gebleken, dacht ik."

Branie

Van den Brom had vooral na rust van zijn ploeg genoten. De coach spreekt van een teamprestatie, maar prijst ook het spel van doelman Coutinho en Haps. De linksback zorgde na rust voor de 2-0.

''Coutinho verrichtte natuurlijk een aantal prachtige reddingen. We wonnen dankzij branie, vertrouwen en dankzij gelukszoeker Haps. Hij durfde bij de tweede treffer op zoek te gaan naar een beetje mazzel. Al die zaken nemen we zondag mee naar onze thuiswedstrijd tegen FC Twente.''

Video: Van den Brom reageert op winst

AZ stunt met zege op Athletic Bilbao
AZ stunt met zege op Athletic Bilbao