Ajax is ook na zijn tweede wedstrijd nog zonder zege in de groepsfase van de Europa League. De Amsterdammers kwamen donderdag niet verder dan 1-1 bij Molde FK.

Het elftal van trainer Frank de Boer keek al vroeg tegen een achterstand aan in Noorwegen, maar kwam tien minuten later op gelijke hoogte via Viktor Fischer.

Omdat het daarbij bleef in het Aker Stadion van Molde staat Ajax na twee duels op de derde plek met twee punten in groep A. Twee weken geleden werd er in de eigen Arena met 2-2 gelijkgespeeld tegen Celtic.

De koploper in de eredivisie trad voor de uitwedstrijd tegen de Noren aan met Fischer, die als linksbuiten de voorkeur kreeg boven Amin Younes.

Na acht minuten had het thuispubliek al reden tot juichen. Na een snelle counter werd Eirik Hestad op maat bediend door Etzaz Hussein en de aanvaller kon van dichtbij de bal binnenwerken.

Het Molde van interim-trainer Erling Moe kon echter niet lang genieten van de voorsprong, want tien minuten na de openingstreffer kwam Ajax langszij. Fischer sneed vanaf links naar binnen en zag zijn afstandsschot via de 40-jarige Daniel Berg Hestad (ex-Heerenveen) in het doel belanden.

Kansen

In de eerste helft hadden de bezoekers uit Amsterdam de nodige mogelijkheden op meer, maar het vizier stond niet op scherp bij Fischer, Arek Milik, Anwar El Ghazi en Riechedly Bazoer.

Na de hervatting verzuimde Ajax ook om iets aan de score te veranderen en kropen de Noren wat meer uit hun schulp, waardoor doelman Jasper Cillessen enkele keren handelend moest optreden.

Het steeds sterkere Molde, dat ook een beroep deed op oud-Feyenoorder Harmeet Singh en Joona Toivio (ex-Telstar), slaagde er ondanks meerdere goede kansen niet in voor de tweede keer op voorsprong te komen tegen de steeds verder teruggedrongen Amsterdammers.

De Boer probeerde met het inbrengen van Younes nog een slotoffensief af te dwingen, maar zijn ploeg bleef ook in de slotfase falen voor het Noorse doel en moest daarom genoegen nemen met de tweede puntendeling in deze Europa League-campagne.

Fenerbahçe

Molde blijft ondanks het puntenverlies koploper in groep A, met vier punten. Celtic, dat met 2-2 gelijkspeelde tegen Fenerbahçe, en Ajax volgen met ieder twee remises. De Turken van Robin van Persie staan onderaan met slechts één punt.

De Schotten leidden na een halfuur dankzij treffers van Leigh Griffiths en Kris Commons. De na veertig minuten ingevallen Fernandão zorgde nog voor rust voor de Turkse aansluitingstreffer en tekende vlak na de hervatting voor de eindstand.

Bekijk alle standen in de Europa League