FC Groningen heeft donderdagavond de uitwedstrijd tegen Sporting Braga in de groepsfase van de Europa League met 1-0 verloren.

Ahmed Hassan schoot al na vijf minuten spelen raak na een goede combinatie van de Portugezen.

Twee weken geleden verloor FC Groningen ook het eerste groepsduel. Toen was Olympique Marseille met 3-0 te sterk in de Euroborg. De Fransen gingen ditmaal in eigen huis met 1-0 ten onder tegen Slovan Liberec.

Daardoor gaat Sporting Braga aan kop in groep F met zes punten uit twee wedstrijden, gevolgd door Marseille en Slovan Liberec die beide drie punten hebben. FC Groningen staat laatste met nul punten.

Aanvallend

Met Albert Rusnak, Bryan Linssen, Michael de Leeuw en Mimoun Mahi begon trainer Erwin van de Looi nog wel aanvallend aan de wedstrijd in Braga. De Groningse ploeg kreeg echter al na vijf minuten een tegentreffer om de oren.

De verdediging werd op het verkeerde been gezet door de twee aanvallers van de tegenpartij. De Egyptische spits Hassan bracht Sporting Braga op voorsprong. Een paar minuten later was de thuisploeg heel dicht bij een tweede treffer, maar een schot van Rui Fonte raakte de onderkant van de lat en viel op de doellijn.

Met de snelle voorsprong op zak was Braga niet van plan om het spel te gaan maken in het eigen Estádio Municipal de Braga. FC Groningen moest iets bedenken, maar slaagde er niet in om gevaarlijk te worden. Mahi was in de spits neergezet, maar werd niet bereikt.

Rusnak

Toch koos Van de Looi al na een halfuur voor een verdedigende wissel. Tot zijn eigen ongenoegen werd linksbuiten Rusnak geslachtofferd voor Kasper Larsen, een centrale verdediger.

De bekerwinnaar werd gedwongen om na rust meer risico's te nemen en kwam een paar keer dicht bij het doel van de Portugese tegenstander, maar veel indruk maakte dat nog steeds niet. Voor het slotoffensief verving Van de Looi twee aanvallers, maar zonder resultaat.

Bekijk de uitslagen en de standen in de Europa League