Trainer Ronald Koeman had goede hoop dat Jordy Clasie fit genoeg zou zijn voor het competitieduel van Southampton met Chelsea, maar de manager wil geen risico's nemen met de 24-jarige middenvelder. 

''Misschien komt de wedstrijd van zaterdag tegen Chelsea wel te snel voor Jordy'', zei Koeman donderdag op de persconferentie. ''Zo vlak voor de interlandperiode is het ook niet noodzakelijk om risico's te gaan nemen."

Clasie, die inmiddels wel weer deelneemt aan de groepstraining, staat al sinds eind juli aan de kant vanwege fysieke problemen. De oud-Feyenoorder liep tijdens de eerste Europese confrontatie met Vitesse een hamstringblessure op.

Amper twee weken later raakte hij bij zijn rentree bij de beloften opnieuw geblesseerd, maar toen aan zijn enkel. Clasie wacht nog op zijn debuut in de Premier League. 

Oranje

''Na de training van vrijdag maak ik een beslissing'', zei Koeman. ''Iedereen is fris, het zou dus goed kunnen dat er geen veranderingen zijn in de selectie. Misschien is het te vroeg voor Jordy. '' 

Clasie lijkt wel op tijd fit voor de twee belangrijke EK-kwalificatiewedstrijden van het Nederlands elftal tegen Kazachstan (10 oktober) en Tsjechië (13 oktober), al werd hij door bondscoach Danny Blind nog niet opgenomen in de voorlopige selectie.