Dwight Lodeweges beseft dat het tijd is dat hij met sc Heerenveen na een matige start punten gaat pakken in de eredivisie.

De oefenmeester wist met de Friese club de laatste zes competitiewedstrijden niet te winnen. Vrijdag gaat Heerenveen op bezoek bij Heracles Almelo.

"Er moet wel wat gebeuren, maar we hebben niet het gevoel dat we met ons hoofd in een strop hangen", zegt Lodeweges donderdag op de website van Heerenveen. "We willen alleen heel graag een overwinning pakken."

Hoewel Heracles vorig week onderuit ging bij AZ, is de ploeg uit Almelo vooralsnog bezig aan een goed seizoen. De club bezet de derde plek achter Ajax en Feyenoord.

"Ze zitten in een flow, zullen er voor gaan", verwacht Lodeweges. "Heracles speelt onbevangen, hanteert de lange pass om de tweede bal te winnen en hebben vorin jongens staan die heel direct spelen. Daar moeten we ons tegen wapenen, maar het betekent ook dat er kansen voor ons liggen."

Heerenveen bezet vooralsnog de twaalfde plek met zeven punten uit zeven duels. Bij de club traint momenteel oud-speler Afonso Alves mee, die clubloos is.