Afonso Alves traint sinds donderdag mee met de beloften van sc Heerenveen en hoopt terug te kunnen keren bij de Friese club.

De clubloze Braziliaan speelde tussen 2006 en 2008 met succes voor Heerenveen. Hij speelde vijftig officiële wedstrijden voor de club, waarin hij 48 keer scoorde.

"Ik weet niet of ik blijf of niet", liet de 34-jarige Alves weten aan de NOS. "Ik kan nog wel spelen, al ben ik wel geblesseerd geweest."

"Ik ben teruggekeerd naar Brazilië en heb een jaar niet gevoetbald. Nu ben ik weer fit en Heerenveen is een serieuze optie. Ik ben hier om mijn carrière nieuw leven in te blazen."

De achtvoudig Braziliaans international speelde na zijn periode bij Heerenveen voor Middlesbrough en verschillende clubs in het Midden-Oosten.

Icoon

Trainer Dwight Lodeweges wilde nog niet ingaan op een eventueel contract voor Alves. "Daar is het nu veel te vroeg voor. Hij heeft pas één keer meegetraind. Maar duidelijk is dat hij een icoon is voor de club."

"En daarom is hij meer dan welkom om mee te trainen. Als hij straks fit is en hij kan nog goed voetballen, dan is hij ook welkom in de selectie. Maar zo ver zijn we nog niet."

Lodeweges merkt in ieder geval dat Alves een bijzondere status geniet in de voetballerij. "Zelfs onze Zweedse jongens kennen hem nog goed. Hij is een grootheid."

"Je moet spelers die veel hebben betekend voor de club met respect behandelen. Als er dan een vraag binnenkomt om mee te trainen, ga je daarmee akkoord."

Heerenveen kent een stroeve start in de eredivisie dit seizoen. De Friezen verzamelden zeven punten in de eerste zeven duels en bezetten de twaalfde plaats.