Trainer Erwin van de Looi beseft dat FC Groningen het donderdagavond niet makkelijk gaat krijgen in het Europa League-duel met Sporting Braga.

De bekerwinnar verloor twee weken geleden het eerste groepsduel thuis van Olympique Marseille (3-0) en moet in Portugal dus een resultaat zien te halen.

"Braga heeft een goede ploeg, die niet voor niets hoog staat in de Portugese competitie. Het is een ploeg met snelheid en diepte", deelt Van de Looi zijn kennis over de Portugezen op de website van FC Groningen.

"Achterin zijn ze sterk en degelijk. We weten dat twee verdedigers de afgelopen competitiewedstrijd zijn uitgevallen en of ze erbij zijn, zullen we donderdagavond wel zien. Het wordt een pittig klusje."

Van de Looi beseft dat FC Groningen zich het absoluut niet kan permitteren om te verliezen in Braga. "In relatie tot de stand in de poule is het nodig om minimaal één punt te halen om een plek bij de eerste twee in de groep in eigen hand te houden."

Europese subtop

FC Groningen kan volgens Van de Looi hoop putten uit het feit dat Braga waarschijnlijk minder sterk is dan Olympique Marseille. Desondans weet de oefenmeester dat zijn ploeg het zwaar krijgt.

"Als je de sterkte afzet tegen Marseille dan schat ik de Fransen in van Champions League-niveau en Braga als Europese subtop."

"Als je hier in het stadion binnenkomt, dan voelt en proeft het als een grote club. Ze hebben de afgelopen jaren gepresteerd in Europa en twee jaar geleden nog in de Champions League gespeeld."

Het duel in Braga begint donderdagavond om 21.05 uur. Marseille neemt het in groep F op tegen Slovan Liberec, dat net als FC Groningen het eerste duel verloor.

Bekijk het programma en de standen in de Europa League