Het bestuur van Juventus heeft Martin Caceres om disciplinaire redenen voor onbepaalde tijd geschorst. De Uruguayaan dient bovendien een boete te betalen.

Caceres knalde in de nacht van maandag op dinsdag met zijn Ferrari in Turijn op een bushokje en botste daarna ook nog op twee geparkeerde auto's.

Niemand raakte bij de aanrijding gewond. Bij een alcoholtest bleek de 28-jarige verdediger te veel te hebben gedronken.

"Hij heeft het imago van Juventus schade toegebracht met zijn gedrag. Hij heeft zijn verplichtingen ten opzichte van de club verzaakt", laat de Italiaanse kampioen dinsdag op de website weten.

Volgens Italiaanse media is het de tweede keer dat Caceres in Turijn een verkeersongeluk veroorzaakt. In 2013 raakte hij bij een aanrijding met een ander voertuig gewond. De international van Uruguay zal zijn rijbewijs nu een halfjaar kwijt zijn.

Lichtsteiner

Juventus, vorig jaar verliezend finalist, speelt woensdag in de Champions League thuis tegen Europa League-winnaar Sevilla.

Met Caceres ontbreekt ook de Zwitserse international Stephan Lichtsteiner in de selectie van de Italianen. De 31-jarige rechtsback van de 'Oude Dame' moet nader onderzoek aan zijn hart ondergaan.

Lichtsteiner moest vorige week in de wedstrijd tegen Frosinone naar de kant met ademhalingsproblemen en verbleef daarna een nacht in het ziekenhuis.

De oud-speler van Lazio, Lille en Grasshoppers hervatte maandag de training, maar op last van de medische staf van Juventus zal hij toch weer nieuwe testen ondergaan in een hartkliniek.