Het avontuur van Marinus Dijkhuizen bij Brentford heeft niet lang geduurd. De club uit het Championship heeft de Nederlandse coach maandagochtend ontslagen.

Dat meldt Brentford op de eigen site. Ook assistent-coach Roy Hendriksen moet vertrekken bij de Engelse club. Lee Carsley, die trainer was van het tweede team, zal tot het eind van het seizoen optreden als de vervanger van Dijkhuizen.

'The Bees' staan na acht wedstrijden met acht punten negentiende in het Championship, het op een na hoogste niveau in Engeland. Afgelopen weekend verloor Brentford thuis met 2-1 van Sheffield Wednesday, de vierde nederlaag van het seizoen.

Brentford incasseerde bovendien in het toernooi om de League Cup een ruime thuisnederlaag tegen het bescheiden Oxford United (4-0).

Statistieken

De club uit Londen promoveerde in het seizoen 2013-2014 onder manager Mark Warburton naar het Championship. Vorig seizoen eindigde Brentford als vijfde en haalde het direct de play-offs om promotie naar de Premier League, waarin het werd uitgeschakeld door Middlesbrough.

Warburton moest daarna vertrekken bij de club vanwege onenigheid met eigenaar Matthew Benham, waarna Brentford begin juni Dijkhuizen voor drie jaar aanstelde als de nieuwe coach. De 43-jarige voormalig aanvaller kwam over van Excelsior.

Dijkhuizen ging in januari 2014, na enkele succesvolle jaren als amateurtrainer, aan de slag bij de Kralingers Hij leidde Excelsior via de play-offs naar de eredivisie.

Daar handhaafden de Rotterdammers zich afgelopen seizoen met verzorgd en aanvallend voetbal. Brentford kwam in de zoektocht naar een nieuwe trainer op basis van die cijfers en statistieken uit bij Dijkhuizen.

Heftig

De oud-spits laat aan RTV Rijnmond weten verrast te zijn door het ontslag. "Ik mocht geen afscheid nemen van de spelers en moest direct mijn spullen inleveren. Het is heel heftig."

Dijkhuizen voelde zondagavond al aan dat er iets mis was. "Ik kreeg te horen dat ik mij, met mijn assistent, om 8 uur moest melden op de club. Dan heb je al een donkerbruin vermoeden wat er kan gebeuren. Toen hoorden we dat er geen vertrouwen meer was en werden we bedankt voor de moeite."

De Zuid-Hollander vindt dat hij wel erg snel aan de kant is gezet. "Als je ziet wat er allemaal gebeurd is in drie maanden tijd. Acht of negen blessures. Na twee wedstrijden werd mijn topscorer en onze rechtsback verkocht. Heel veel dingen hebben tegengezeten."

"We gingen net wat beter spelen de laatste weken. Al verliezen we ongelukkig met een man minder van Sheffield. De klik met de spelers en supporters was goed, dus in die hoek zat het allemaal goed. Van bovenaf vonden ze het alleen niet goed genoeg."