Sven van Beek hoorde vrijdag dat teamgenoot Rick Karsdorp verrassend deel uitmaakte van de voorselectie van Oranje, maar de Feyenoorder vond zijn eigen naam niet terug op het lijstje van bondscoach Danny Blind.

"Dat zijn beslissingen van de bondscoach en daar moet ik het mee doen. Ik denk dat ik nog niet goed genoeg ben en dan moet ik gewoon keihard trainen om er wel bij te horen", reageert Van Beek tegenover NU.nl.

Technisch directeur Martin van Geel zei zondag bij de Tafel van Kees op FOX Sports dat hij verbaasd was over het ontbreken van Van Beek in de voorlopige selectie.

De 21-jarige verdediger maakte bij de vorige bondscoach Guus Hiddink wel al eens deel uit van de voorlopige groep. Van Beek weet aan welke zwakke punten hij moet werken om weer in beeld te komen bij Oranje.

"Misschien moet ik wat dominanter zijn en me nog goed ontwikkelen in behendigheid en snelheid. En ik moet vooral gewoon mijn best doen om er weer bij te komen."

Vertrouwen

Ondanks de verbeterpunten presteert Van Beek dit seizoen goed met Feyenoord. De defensie van de Rotterdammers hield in vier van de eerste zeven competitiewedstrijden de nul. Het resulteerde in een tweede plaats.

"Het gaat steeds beter en daar moeten we vertrouwen uit putten. Dan zien we wel waar we belanden. Zolang we maar uitgaan van eigen kracht. Volgende week ook bij De Graafschap. Met alle respect hoor, maar wij zijn Feyenoord en moeten daar winnen."