Dirk Kuijt was na de 2-0 zege van Feyenoord op PEC Zwolle lovend over Rick Karsdorp. De aanvoerder van de Rotterdammers maakte op aangeven van de rechtsback de openingstreffer in De Kuip.

"De samenwerking met Rick gaat steeds beter. Met zijn snelheid en power blijft hij gevaarlijk opkomen en daar kwam ook de goal uit", aldus Kuijt.

Volgens de 35-jarige rechtsbuiten is de 20-jarige Karsdorp, die vrijdag werd opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal, mede zo goed omdat hij van origine een middenvelder is.

"Twee jaar geleden in de A-junioren speelde hij nog op 'tien'. Daardoor heeft hij veel loopvermogen. Hij grijpt ook alles aan om beter te kunnen worden."

Kuijt was ook lovend over Elia, die tegen PEC kort voor tijd de 2-0 maakte. "We kunnen over de rechterkant praten, maar ook op links loopt het goed met Elia en Terence Kongolo." 

"De trainer heeft Elia voorzichtig gebracht. Nu is hij op stoom. Iedereen kan zien dat hij veel kwaliteiten heeft. En dat zorgt er ook voor dat Feyenoord steeds beter wordt. Dit elftal heeft karakter."

Van Bronckhorst

Trainer Giovanni Van Bronckhorst prees na afloop juist Kuijt. "Ik ben heel blij met Dirk, met zijn rol als aanvoerder én aanjager. En hij maakt nu ook belangrijke doelpunten", aldus Van Bronckhorst.

"Daarmee was hij weer heel belangrijk. Maar het voornaamste is dat het team goed functioneert en wint. Dat hebben we weer gedaan."

Door de zege op PEC stijgt Feyenoord naar de tweede plaats in de eredivisie. Van Bronckhorst: "We maken een sprong op de ranglijst en hebben weer de nul gehouden. We gaan volgende week met veel vertrouwen naar De Graafschap.''