Doelman Filip Kurto van Excelsior heeft zondag in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag (3-3) een lichte hersenschudding opgelopen bij een botsing met een paal.

Kurto werd nog tijdens het duel naar een ziekenhuis gebracht nadat hij in de 73e minuut na een redding met zijn hoofd tegen de paal knalde en enige tijd roerloos op het veld lag.

De Pool werd vervolgens met een brancard van het veld gedragen en direct naar een ziekenhuis vervoerd. Daar toonden foto's van zijn hoofd en nek aan dat hij een lichte hersenschudding had, waarna hij weer naar huis mocht.

"Ik zag aan de gebaren van de spelers dat het helemaal mis was'', sprak coach Alfons Groenendijk van de Rotterdammers na het duel nog zijn zorgen uit.

"Het kwam hard aan en het duurde even voor hij bij was. In zo'n geval hoop je uiteraard in eerste instantie dat het goed met hem gaat, dan staat voetbal even op de tweede plaats.'

Kurto werd vervangen door de Belg Tom Muyters, die zijn debuut in de eredivisie maakte. Groenendijk gaf de van FC Eindhoven overgekomen keeper een compliment. "Heel knap. Hij stond er meteen. Zo hoort het eigenlijk ook.''

Fraser

De coach van Excelsior hield buiten de vervelende blessure voor zijn eerste doelman een goed gevoel over aan het duel met ADO. Zijn ploeg kwam tot drie keer toe terug van een achterstand.

"Vooral aan de tweede helft houd ik een goed gevoel over. Toen stonden we er echt en dat geeft hoop voor de toekomst. Als we elke wedstrijd zo blijven strijden, hoeven we niet naar beneden te kijken. Dan kunnen we zelf stijgen", aldus Groenendijk.

Collega Henk Fraser baalde juist flink van het gelijkspel. "Als je drie keer voor komt en dat uit handen geeft, baalt elke trainer'', zei de ADO-coach bij FOX Sports. "We hadden veel balbezit en ik denk dat als we vroeg een tweede doelpunt maken, het over is.''

Aan de andere kant was Fraser tevreden met de veerkracht die zijn ploeg toonde. "Al blijf ik erbij dat we het duel op slot hadden moeten gooien. Je mag nooit drie goals tegen krijgen in een thuiswedstrijd.''