FC Barcelona kan de komende twee maanden niet beschikken over Lionel Messi. De Argentijn viel zaterdag uit met een knieblessure tegen Las Palmas, dat in Camp Nou wel met 2-1 werd verslagen.

Messi moest na negen minuten al het veld verlaten met een knieblessure en ging al tijdens het duel naar het ziekenhuis om het gewricht te laten onderzoeken.

Daar bleek dat er een scheur zit in de binnenband van zijn linkerknie. De doktoren rekenen op een hersteltermijn van zeven tot acht weken.

Messi raakte al in de derde minuut geblesseerd bij een schot dat werd geblokt door een verdediger van Las Palmas. De 28-jarige Argentijn probeerde nog wel verder te spelen, maar al snel bleek dat dit niet ging.

Messi mist onder meer de wedstrijden in de Champions League tegen Bayer Leverkusen en BATE Borisov. Mogelijk is hij net op tijd hersteld voor 'El Clásico' op zaterdag 21 november tegen Real Madrid.

Luis Enrique ziet de blessure van Messi als een soort examen voor Barcelona. "Dit is een test en het moet ons motiveren om ook zonder Messi te presteren", aldus de trainer van de Catalanen in Camp Nou.

"We moeten de verantwoordelijkheid voor de resultaten niet op één speler afschuiven. Het team moet hierop reageren en daar hebben we de kwaliteiten voor."

"Het is natuurlijk wel triest voor Messi, een blessure is het vervelendste dat een voetballer kan overkomen. Toch moet het team deze uitdaging aangaan."

Het programma en de stand in de Primera Division