Ajax sluit bij monde van financieel directeur Jeroen Slop uit dat er supporters van de Amsterdamse club aanwezig zullen zijn tijdens het bekerduel met Feyenoord op 28 oktober in Rotterdam.

Feyenoord en Ajax werden donderdag bij de loting voor de derde ronde van de KNVB-beker aan elkaar gekoppeld, maar uitsupporters van beide clubs zijn al jaren niet welkom.

"Nu supporters van Ajax toelaten zou de spanningen weer laten toenemen", aldus Slop zaterdag tegenover De Telegraaf. Volgens de financieel directeur zijn er ook nog andere redenen aan te dragen.

"De wedstrijd valt binnen de drie jaar na de bekerfinale Ajax-PEC Zwolle die vanwege het vuurwerk op het veld werd gestaakt. En in januari 2014 is er ook een bekerkwartfinale Ajax-Feyenoord zonder Feyenoord-fans gespeeld. Het is daarom niet verstandig nu wel die kant op te gaan."

Incidenten

Na een reeks incidenten bij wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord besloten de clubs in 2009, na overleg met de burgemeesters van Amsterdam en Rotterdam, om voor vijf jaar geen supporters mee te nemen bij onderlinge uitwedstrijden in de eredivisie.

Dat verbod werd in april van dit jaar met drie jaar verlengd en voor het bekerduel wordt er dus geen uitzondering gemaakt.

Het duel tussen Feyenoord en Ajax wordt op woensdag 28 oktober om 19.45 uur gespeeld. Op zondag 8 november om 14.30 uur staat de wedstrijd nogmaals op het programma, maar dan in de eredivisie.