FC Volendam heeft vrijdag de eerste periodetitel veroverd in de Jupiler League. De Volendammers wonnen in eigen huis met 3-1 van Almere City.

Bert Steltenpool was met drie treffers de gevierde man aan de kant van FC Volendam. De aanvaller scoorde in de achtste, 24e en 32e minuut. Hij scoorde een paar weken geleden ook al drie keer tegen Jong PSV.

De ploeg van trainer Robert Molenaar speelde een slordige tweede helft. Almere City kreeg veel kansen, maar alleen Enzio Boldewijn wist een kwartier voor tijd het net te vinden.

FC Volendam pakte de dertiende periodetitel uit de clubgeschiedenis en heeft daarmee het Jupiler League-record in handen. Nummer twee VVV-Venlo staat op twaalf.

Bekijk de samenvatting van FC Volendam-Almere City:

FC Volendam won zeven van de acht wedstrijden en heeft al 22 punten bij elkaar gesprokkeld. Naaste achtervolger Sparta volgt op vijf punten, maar heeft wel een duel minder gespeeld.

De Rotterdammers zegevierden op eigen veld met 2-1 tegen Telstar. Thomas Verhaar maakte in de 83e minuut het winnende doelpunt.

Sparta begon voortvarend aan de wedstrijd en kwam via Loris Brogno al in de tweede minuut op voorsprong. In de 74e minuut zorgde Tarik Tissoudali voor de verrassende gelijkmaker, maar puntenverlies bleef Sparta bespaard.

FC Emmen

FC Emmen kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Jong PSV. Rick ten Voorde leek de Emmenaren in de 61e minuut naar de overwinning te schieten, maar Steven Bergwijn besliste in de 72e minuut anders.

FC Dordrecht pakte op de valreep een punt bij MVV (2-2). Steven Pereira en Pieter Nys schoten de Maastrichtenaren tot twee keer toe op voorsprong. Rangelo Janga en Jeroen Lumu waren verantwoordelijk voor de gelijkmakers.