PSV-coach Phillip Cocu hoopt dat zijn ploeg de thuiswedstrijd van zaterdagavond tegen NEC aangrijpt om in een 'flow' te komen. Feyenoord-coach Giovanni van Bronckhorst ziet weinig redenen wijzigingen in het tweede duel met PEC Zwolle in vier dagen.

PSV liep tijdens dit prille eredivisieseizoen al averij op tegen ADO Den Haag (2-2), sc Heerenveen (1-1) en Heracles Almelo (2-1 verlies).

"We moeten constanter worden en ik vind dat we een hoger niveau moeten nastreven. Ik vind bovendien dat we te veel verliespunten hebben", stelt Cocu op de website van de landskampioen.

"Des te belangrijker is het dat we morgen de winst pakken. Gezien de huidige situatie kunnen we geen verslapping veroorloven."

Met de Champions League-wedstrijd tegen CSKA Moskou (woensdag) en de eredivisietopper tegen Ajax (volgende week zondag) aan de horizon staat PSV aan de vooravond van een drukke week. "Er komen drie belangrijke wedstrijden aan. We moeten zorgen dat we in de flow komen."

Tegen NEC kan PSV geen beroep doen op de geblesseerden Jetro Willems, Nicolas Isimat-Mirin en Andres Guardado.

Feyenoord-PEC

Van Bronckhorst is erg tevreden over het Feyenoord dat donderdag PEC Zwolle oprolde in de KNVB-beker (3-0). Hij peinst er niet over veel te veranderen als de formatie uit Overijssel zondag voor een competitiewedstrijd naar De Kuip komt.

"Het elftal was goed, ook tactisch hebben we het prima aangepakt. Er zullen zondag niet veel veranderingen zijn, we gaan opnieuw vol voor de winst'', zegt hij vrijdag op de site van de Rotterdammers

Van Bronckhorst reageerde ook op de bekerloting van donderdag, waardoor Ajax over een maand twee keer binnen korte tijd naar De Kuip moet komen. Het duel uit de derde ronde van de beker wordt gespeeld op 27, 28 of 29 oktobe en de competitiewedstrijd tussen Feyenoord en Ajax staat voor 8 november op het programma.

"Twee keer thuis tegen elkaar in tien dagen, dat kunnen hele mooie weken worden'', beseft Van Bronckhorst. "Feyenoord tegen Ajax voor de beker is een heel mooi affiche. Maar voor nu richten wij ons eerst volledig op PEC.''