Chelsea-coach José Mourinho vindt dat de Engelse voetbalbond FA een gevaarlijk precedent heeft geschapen door de rode kaart van Arsenal-verdediger Gabriel Paulista te seponeren.

"Ik wil er niet te veel over zeggen, maar we hebben wat geleerd afgelopen weekend. We weten nu officieel dat je wraak mag nemen. Geen probleem, het mag gewoon", zei Mourinho woensdagavond na de 4-1 zege van zijn ploeg op Walsall in de derde ronde van de League Cup.

Gabriel werd zaterdag in het competitieduel met Chelsea (2-0 nederlaag) van het veld gestuurd nadat hij reageerde op provocaties van spits Diego Costa van 'The Blues', maar die rode kaart werd dinsdag kwijtgescholden door de FA.

Costa werd juist voor drie duels geschorst wegens zijn wangedrag in de derby tegen Arsenal van zaterdag (2-0 winst). De Spanjaard kreeg het aan de stok met eerst Laurent Koscielny en daarna Gabriel, maar kreeg tijdens de wedstrijd alleen een gele kaart.

Mourinho beet op zijn tong toen hem werd gevraagd naar de schorsing van zijn aanvaller. "Ik wil niet reageren, want als ik er diep op in ga en mijn gevoelens deel, dan wacht mij een lange schorsing en dat wil ik niet."

"Het team heeft dat niet nodig. We moeten een belangrijke speler drie wedstrijden missen en we moeten niet ook nog de manager verliezen. Dus ik kies ervoor om me rustig te houden."

Wenger

Arsenal-manager Arsène Wenger stelde na het League Cup-duel bij Tottenham Hotspur (2-1 zege) dat bij tevreden was dat de rode kaart van Gabriel geseponeerd is, maar dat het niet kan herstellen wat er tijdens de wedstrijd tegen Chelsea op het veld gebeurde.

"Het geeft aan dat ze na de wedstrijd besloten hebben wat er tijdens het duel had moeten gebeuren. Maar ze hebben slechts 5 procent van de schade die wij hebben geleden gerepareerd. In plaats van dat wij met elf tegen tien speelden, was het tien tegen elf in ons nadeel."

Ook Wenger koos ervoor om zich in te houden. "Ik heb de wedstrijd teruggekeken en het is beter dat ik er niet te veel over praat, want ik ben nog steeds boos. Er zijn een paar heel verrassende dingen gebeurd in dat duel."

Gabriel moet overigens nog steeds vrezen voor een schorsing. De FA heeft hem aangeklaagd voor ongepast gedrag omdat hij niet direct van het veld ging na zijn rode kaart.