Michel Platini kan bij de verkiezing voor de nieuwe voorzitter van de FIFA in ieder geval op de steun van Karl-Heinz Rummenigge rekenen.

''Hij kan mensen samenbrengen'', zei Rummenigge, die zowel voorzitter van Bayern München als van de belangenvereniging van Europese voetbalclubs (ECA) is.

De oud-international vindt Platini van alle kandidaten het meest betrouwbaar. ''Ik vertrouw erop dat Michel de voetbalwereld kan verenigen. Hij zal hervormingen moeten doorvoeren'', aldus Rummenigge.

''Met heeft nu de indruk dat de FIFA intern overhoop ligt. Elke bond denkt alleen aan zichzelf. Europa heeft andere belangen dan Afrika, terwijl Afrika weer andere belangen heeft dan bijvoorbeeld Azië.''

UEFA

Op 26 februari wordt de opvolger van Sepp Blatter gekozen. Naast Platini hebben ook prins Ali bin al-Hussein uit Jordanië en de Zuid-Koreaan Chung Mong-joon zich verkiesbaar gesteld.

Mocht Platini worden verkozen, dan heeft de Europese voetbalbond UEFA een nieuwe voorzitter nodig. Rummenigge bestrijdt dat hij uit is op de huidige baan van Platini.

''Nee, nee, nee, absoluut niet'', zei de bijna 60-jarige baas van Bayern. ''Ik streef absoluut geen loopbaan bij een grote bond na.''

Rummenigge zit sinds kort als één van de twee afgevaardigden van de ECA in het uitvoerend comité van de UEFA.