Trainer Frank de Boer had donderdag geen boodschap aan de kritiek die Marco van Basten leverde op de plannen van Johan Cruijff voor Ajax.

"Ach, hij heeft een column en dan mag je wat roepen", doelt de coach op de column van Van Basten in VI. "Dat doet Johan volgens mij ook regelmatig."

De Boer heeft de column zelf niet gelezen, maar heeft wel het een en ander meegekregen. "Ik heb zijn verhaal nog niet gelezen, maar ik ben op de hoogte van de strekking van zijn verhaal."

​"Volgens mij klopt niet alles wat Marco heeft gezegd", zegt de 45-jarige oefenmeester, die woensdag in het KNVB-bekertoernooi met 2-0 won van De Graafschap. "Het is bijvoorbeeld niet zo dat alleen Riedewald, Tete en Veltman uit onze opleiding komen."

"Dan vergeet je Klaassen en Dijks en er komen nog wel meer goede talenten aan", reageert De Boer op de kritiek van Van Basten, die stelt dat Ajax nauwelijks stappen heeft gezet in de jeugdopleiding.

"We spelen juist met heel veel jongens uit de opleiding. Verder maakt het me niet zoveel uit. Iedereen mag een mening hebben. Ook als hij assistent-bondscoach is", doelt de coach op de reactie van Cruijff.