Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst gaat geen spelers sparen in de KNVB-bekerwedstrijd van donderdag tegen PEC Zwolle.

Eerste doelman Kenneth Vermeer zal bijvoorbeeld gewoon de voorkeur krijgen boven Warner Hahn, terwijl bij Ajax en PSV reservekeepers Diederik Boer en Remko Pasveer zijn aangewezen als doelmannen in het bekertoernooi.

"De beker is voor ons een belangrijke prijs, laat daarover geen misverstand bestaan", zei Van Bronckhorst woensdag op de persconferentie in de aanloop naar het duel in De Kuip.  "De wedstrijd tegen PEC is ook een heel mooie wedstrijd voor eigen publiek."

Van Bronckhorst liet verder weten dat hij over een volledig fitte selectie kan beschikken en dus naar alle waarschijnlijkheid in dezelfde opstelling zal starten als afgelopen zondag tegen Roda JC (1-1). Dat betekent dat Michiel Kramer in de spits staat en Colin Kazim-Richards op de bank plaats moet nemen.

"Kazim moet wennen aan zijn bijrol, dat is nieuw voor hem bij Feyenoord. Maar ik weet dat hij daar mee om kan gaan", aldus de coach, die met de Engelse Turk heeft gesproken over het akkefietje met Roda-aanvoerder Gibril Sankoh na het duel in Kerkrade .

"Daar hebben we het met hem over gehad, maar wat ik mooi vind, is hoe Kramer daarop reageert. Hij kwam naar mij toe om te zeggen dat Kazim met zijn gedrag hem juist beschermde."

PEC

PEC-coach Ron Jans, die de laatste twee jaar de bekerfinale haalde met zijn ploeg, kan in Rotterdam door een heupkwetsuur niet beschikken over Ryan Thomas.

Jans denkt ondanks de "lastige loting" dat PEC een goed resultaat kan behalen tegen Feyenoord. "Door het spel en de resultaten van de afgelopen weken ga je met vertrouwen naar De Kuip toe."

"Er zal veel geduelleerd worden. Je moet heel snel handelen in de kleine ruimtes, zeker in het begin van de wedstrijd. Ik ben heel benieuwd of wij dan fysiek en mentaal overeind blijven. Als dat lukt, dan wordt het een echte voetbalwedstrijd op basis van kwaliteiten en dan liggen er enorme mogelijkheden voor ons."

Feyenoord tegen PEC Zwolle begint donderdag om 20.45 uur en staat onder leiding van arbiter Bas Nijhuis. Zondag staan de Rotterdammers en de Zwollenaren in de eredivisie opnieuw tegenover elkaar in De Kuip.