ADO Den Haag-trainer Henk Fraser had dinsdagavond geen goed woord over voor zijn ploeg na de bekeruitschakeling tegen de amateurs van SC Genemuiden.

“Het is een blamage, we moeten ons collectief kapot schamen”, aldus Fraser na afloop van het na strafschoppen verloren duel (3-3).

Kenji Gorré, Gianni Zuiverloon en Kevin Jansen misten vanaf elf meter voor ADO. De Haagse club mocht blij zijn dat het team niet in de verlenging al werd uitgeschakeld. Ludcinio Marengo zorgde in de laatste minuut van de tweede helft van de verlenging voor 3-3.

De trainer verwijt zijn spelers een gebrek aan mentaliteit en inzet. “Elke bekerwedstrijd is een mentaal iets, daar moet je een bepaalde wedstrijdmentaliteit voor hebben. Het is niet relevant tegen wie je speelt, maar hoe je de wedstrijd ingaat”, stelde Fraser tegenover Omroep West.

Hij wilde niet ingaan op wat er allemaal fout ging in het duel. “Als ik dat aangeef val ik mijn spelers af en dat wil ik niet doen. Het is een collectief falen. Van de spelers, maar ook ons als technische staf.”

Video: Samenvatting SC Genemuiden-ADO Den Haag

Bekijk alle samenvattingen van het KNVB-bekertoernooi bij SBS6