Sunderland-trainer Dick Advocaat keek dinsdag met een positief gevoel terug op de wedstrijd tegen Manchester City in de League Cup, ondanks dat zijn ploeg met 4-1 onderuit ging in eigen stadion.

"Het klinkt misschien vreemd omdat we met 4-0 achter stonden na de eerste helft, maar in de eerste 35 minuten hebben we goed gespeeld tegen een hele goede tegenstander”, aldus de 67-jarige Hagenaar.

"We creëerden kansen en hadden goed veldspel. Toen gaven we drie goals weg en was het vrijwel onmogelijk om nog terug te komen in de wedstrijd."

Advocaat vertelde zijn spelers in de rust dat ze niet door konden gaan met het weggeven van kansen.

"In de tweede helft hebben de spelers hard gewerkt, waardoor we geen tegengoal meer kregen en zelfs nog een keer hebben gescoord."

"Uiteindelijk was Manchester City gewoon de betere ploeg, maar als Ola Toivonen al vroeg die grote kans benut had het anders kunnen lopen."

Premier League

De Nederlandse trainer hoopt dat het de komende weken eindelijk een keer mee zal zitten voor Sunderland in de Premier League, waarin de ploeg laatste staat en nog niet wist te winnen.

"We kregen kansen en speelden op een positieve manier. Dat moet zich een keer gaan uitbetalen voor ons. Opnieuw werd er weer een doelpunt van ons afgekeurd. Het lijkt erop dat we het geluk niet aan onze zijde hebben de laatste tijd”, stelde Advocaat.