PSV is dinsdag met de nodige moeite doorgedrongen tot de derde ronde van de KNVB-beker. De ploeg van trainer Phillip Cocu won voor eigen publiek met 3-2 van SC Cambuur.

De Eindhovenaren stonden halverwege op een voorsprong van 2-0, maar zagen de Friezen toch nog terugkomen. Luuk de Jong schoot de negenvoudig bekerwinnaar uiteindelijk een ronde verder.

Jürgen Locadia, als buitenspeler begonnen ten koste van Luciano Narsingh, en een onfortuinlijk eigen doelpunt van Kai Heerings zorgden in de eerste helft voor de comfortabele marge van PSV.

Bartholomew Ogbeche was in de 66e en 69e minuut echter gelegenheidsdoelman Remko Pasveer de baas en trok zo verrassend de stand weer gelijk in het Philips Stadion.

Strafschoppen

De Nigeriaanse spits mocht voor zijn tweede goal aanleggen vanaf elf meter na een handsbal van Stijn Schaars, die door de afwezigheid van Andrés Guardado en Davy Pröpper voor het eerst in anderhalf jaar weer in de basisopstelling stond bij de Brabanders.

Een klein kwartier voor het laatste fluitsignaal mocht PSV-spits De Jong van scheidsrechter Dennis Higler ook aanleggen vanaf de strafschopstip en de aanvoerder bepaalde zo de eindstand op 3-2, een slotoffensiefje van de Friezen ten spijt.

Anderhalve week geleden won de regerend landskampioen in de competitiewedstrijd in Leeuwarden nog met 6-0 van Cambuur.

Video: Samenvatting PSV-SC Cambuur

Samenvatting PSV-SC Cambuur
Samenvatting PSV-SC Cambuur

Bekijk het programma en de uitslagen in de KNVB-beker