Chelsea-spits Diego Costa is voor drie duels geschorst na zijn wangedrag van afgelopen weekend in de derby tegen Arsenal. Gabriel Paulista zag zijn rode kaart met onmiddellijke ingang geseponeerd worden door de FA.

De Spaanse aanvaller ontsnapte in de Londense clash een aantal keren aan een rode kaart, maar werd na afloop van het duel (2-0 winst) alsnog aangeklaagd wegens gewelddadig gedrag.

Costa ontkende zich daaraan schuldig gemaakt te hebben, maar werd tijdens een hoorzitting dinsdag in het ongelijk gesteld door de Engelse tuchtcommissie.

De in Brazilië geboren spits, die al vaker in opspraak raakte vanwege zijn gedragingen in de Premier League, werd daarop voor drie wedstrijd geschorst door de FA.

Gabriel

Arsenal ging met succes in beroep tegen de straf voor de Braziliaan Gabriel, die met een rode kaart naar de kant werd gestuurd in de derby. De oud-speler van Villarreal kan nog wel geschorst worden voor 'ongepast gedrag' na zijn rode kaart.

Gabriel werd weggestuurd nadat hij reageerde op provocaties van Diego Costa. Na behandeling van de strafzaak besloot de Engelse voetbalbond de 24-jarige verdediger vrijuit te laten gaan voor dat vergrijp.

Zowel Arsenal als Chelsea moet ook nog rekening houden met een straf, omdat beide Londense clubs hun spelers niet in toom wisten te houden.