Hakim Ziyech heeft er definitief voor gekozen om als international voor Marokko uit te komen.

Dat laat de geboren Nederlander dinsdag op zijn Instagram-account weten en wordt door zijn zaakwaarnemer Mustapha Nakhli bevestigd tegenover de NOS.

Ziyech verblijft momenteel op uitnodiging van de nationale bond in Marokko. De 22-jarige middenvelder van FC Twente heeft wel al een officiële interland voor Jong Oranje gespeeld, waardoor hij een verzoek zal moeten indienen bij de FIFA.

Eerder liet de oud-speler van sc Heerenveen nog weten dat hij er niet van op de hoogte was dat hij niet meer voor Oranje uit mag komen wanneer hij speeltijd krijgt in de oefeninterlands van Marokko tegen Ivoorkust (9 oktober) en Guinee (12 oktober).

Afgelopen mei werd Ziyech door de toenmalige bondscoach Guus Hiddink nog geselecteerd voor het Nederlands elftal, maar door een blessure in het trainingskamp kwam de creatieve middenvelder niet tot een debuut.

Danny Blind, de huidige keuzeheer van Oranje, liet Ziyech zondag nog weten dat de technische staf van de KNVB hem nog volgt. Dat bleek voor de aanvoerder van FC Twente echter geen aanleiding om de oefeninterlands met Marokko af te zeggen.