FC Groningen begint woensdag aan de vierde thuiswedstrijd in anderhalve week. De titelhouder neemt het in de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi op tegen FC Twente.

Trainer Erwin van de Looi wilde dinsdag zijn opstelling nog niet prijsgeven.

''Het kan zijn dat er wisselingen komen'', liet hij op de website van FC Groningen weten. ''Ik heb al eerder gezegd dat we twintig volwaardige spelers en drie keepers hebben. Nu kunnen ze bewijzen dat ze dat ook daadwerkelijk zijn.''

Bij FC Twente ontbreekt Robbert Schilder wegens een dijbeenblessure. Jeroen van der Lely vervangt hem in de defensie van de Tukkers.

Als assistent-trainer van PEC Zwolle haalde trainer René Hake in de afgelopen twee seizoenen de bekerfinale in De Kuip, met winst in 2014 en verlies in 2015.

''Het bekertoernooi is nog altijd de snelste weg richting een prijs'', besefte Hake. ''Dat je in deze ronde direct de bekerwinnaar treft is pittig, maar heeft ook wel weer wat. Een mooie uitdaging voor ons. Winst in deze ronde van de beker zou voor de club goed zijn, het kan zorgen voor een boost.''

Heracles

Heracles Almelo kan in de bekerwedstrijd tegen Vitesse woensdag niet beschikken over de geblesseerde middenvelders Dario Vujicevic (lies) en Bas Sibum (knie).

Het meespelen van aanvaller Oussama Tannane is twijfelachtig in de thuiswedstrijd van de verrassende nummer twee van de eredivisie.

Trainer John Stegeman wil de fantastische seizoenstart van vijftien punten uit zes duels graag voortzetten in het bekertoernooi. Vitesse is daarbij niet de makkelijkste tegenstander in het openingsduel.

''Het is één van de betere ploegen in de eredivisie. Ze hebben veel goede spelers, onder meer de huurlingen van Chelsea. Voor ons is het een mooie uitdaging.'

Vitesse

Trainer Peter Bosz van Vitesse weet nog niet of hij een beroep doet op de lichtgeblesseerde Valeri Kazaisjvili en Kevin Diks. "We moeten even afwachten. Ik kies alleen voor spelers die helemaal fit zijn."