Diederik Boer verdedigt woensdagavond het doel van Ajax in het bekerduel met De Graafschap. Hij neemt de positie in van Jasper Cillessen, die normaal gesproken niet in actie komt in het toernooi om de KNVB-beker.

Cillessen bekijkt het duel tussen de koploper en de hekkensluiter van de eredivisie vanaf de tribune. André Onana zit als tweede doelman op de bank.

Trainer Frank De Boer vertelde dinsdag dat hij meer spelers rust gaat geven. ''Een paar jongens hebben kleine pijntjes. Door het volle programma zijn er weinig mogelijkheden om ze rustig te laten herstellen. Deze bekerwedstrijd biedt daar nu gelegenheid voor."

Jairo Riedewald en Kenny Tete behoren daardoor niet tot de selectie van Ajax.

"Bovendien kunnen spelers die wel heel goed trainen, maar weinig spelen zichzelf laten zien tegen De Graafschap'', zei hij.

De Boer gunt mogelijk ook John Heitinga speeltijd. De routinier maakt weer deel uit van de wedstrijdselectie. Ook Thulani Serero keert terug in de selectie van de Amsterdammers.

De Graafschap

Nathaniel Will ontbreekt woensdag bij De Graafschap. De verdediger kampt met een lichte kuitblessure.

Trainer Jan Vreman kan in de Arena eveneens geen beroep doen op Nathan Kabasele. De aanvaller werd op basis van televisiebeelden alsnog drie duels geschorst voor het slaan van zijn tegenstander Kevin Diks tijdens het duel van zondag met Vitesse.

Andrew Driver, Karim Tarfi, Dean Koolhof en Thijs Bouma ontbreken al langer bij de hekkensluiter van de eredivisie .