Trainer John van den Brom hoopt binnen een week van Mounir El Hamdaoui te horen of hij voor AZ wil gaan spelen.

De 31-jarige aanvaller houdt sinds 13 september zijn conditie op peil bij de club uit Alkmaar, waar hij tussen 2007 en 2010 onder contract stond.

“Hij wil het liefst naar het buitenland. Binnen nu en een week zal er meer duidelijkheid komen over zijn toekomst”, aldus Van den Brom dinsdag op een persconferentie.

“Ik ben in ieder geval onder de indruk van wat hij voor, tijdens en na trainingen laat zien. Mounir is er echt mee bezig om klaar te geraken voor iets. En hij neemt jonge jongens op sleeptouw.”

De zestienvoudig international van Marokko belandde via Ajax bij Fiorentina, waar hij afgelopen seizoen nauwelijks speelde.

KNVB-beker

AZ hoopt een slechte seizoenstart woensdag enigszins te compenseren met winst op VVV in de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi. Van den Brom zet Vincent Janssen weer in de spits bij het duel in Alkmaar.

Verdediger Fernando Lewis is woensdag niet inzetbaar wegens een hamstringblessure die hij zondag opliep in de verloren uitwedstrijd tegen FC Groningen (2-0). Of Alireza Jahanbakhsh fit genoeg is om te spelen is nog niet zeker.

"Dit duel is ideaal om de negativiteit van de nederlaag in Groningen van ons af te spelen", zei Van den Brom. "We zijn toe aan een goede wedstrijd met een klinkende overwinning."