Trainer Gertjan Verbeek van VfL Bochum heeft dinsdag excuses gemaakt voor zijn beledigingen aan het adres van een Duitse journalist.

De Deventenaar ging maandag door het lint tijdens een persconferentie van zijn Duitse club. Verbeek noemde een aanwezige journalist van het boulevardblad Bild ''klootzak''. Hij werd daarover nog dezelfde dag op het matje geroepen door het bestuur van Bochum.

''Verbeek heeft toegegeven dat de gebruikte krachttermen zeker niet de juiste woordkeuzes waren'', staat dinsdag in een verklaring van de Duitse club.

''Hij heeft niemand willen beledigen. Daar biedt hij zijn verontschuldigingen voor aan. De kern van zijn verhaal blijft echter onveranderd en daarin staan we volledig achter Verbeek.''

De trainer was boos op Bild, omdat het blad had geschreven dat Bochum volgens Verbeek voor het kampioenschap gaat. Verbeek benadrukte dat het slechts een ambitie en geen doelstelling is.

Koploper

Na zeven wedstrijden gaat Verbeek met Bochum aan kop in de tweede Bundesliga. De oud-trainer van Heracles Almelo, sc Heerenveen, Feyenoord en AZ benadrukte maandag tijdens een lang en emotioneel relaas dat hij weliswaar dolgraag wil promoveren naar het hoogste niveau, maar dat niemand de titel kan verwachten van zijn ploeg.

''Ik heb gezegd dat een club als Bochum de ambitie moet hebben om te promoveren, niet dat we kampioen gaan worden. Iedereen ziet dat wij daar niet genoeg kwaliteit voor hebben. Waarom schrijf jij die strontverhalen op?'', beet hij een verslaggever van Bild toe.

''Waarom proberen jullie altijd twee partijen tegen elkaar uit te spelen? Jullie zijn klootzakken. Jullie schrijven altijd valse verhalen.''

Bekijk de persconferentie van Verbeek (vanaf 2:20):