Het Nederlands elftal moet het komende maand in de EK-kwalificatieduels met Kazachstan (10 oktober) en Tsjechië (13 oktober) stellen zonder Stefan de Vrij.

De verdediger kampt nog altijd met een knieblessure en wordt pas na de interlandperiode terugverwacht, zo meldt zijn club Lazio Roma maandag.

De Vrij kreeg na zijn laatste interland tegen IJsland last van een knieblessure, maar besloot drie dagen later toch aan het uitduel met Turkije te beginnen.

In de rust van die wedstrijd moest hij zich echter laten vervangen. De medische staf van Lazio verweet de KNVB te veel risico met De Vrij te hebben genomen.

De Vrij had onder meer vocht in zijn gekwetste knie. De oud-speler van Feyenoord mist namens Lazio al de duels met Dnjepr Dnjepropetrovsk in de Europa League en Napoli in de Serie A.

Vierde plaats

Oranje moet zich in de laatste twee EK-kwalificatieduels met Kazachstan en Tsjechië nog zien te plaatsen voor het EK van volgend jaar in Frankrijk. De kans op deelname aan het eindtoernooi is inmiddels behoorlijk geslonken.

De voorbije twee wedstrijden tegen IJsland en Turkije gingen verloren, waardoor de ploeg van bondscoach Danny Blind inmiddels de vierde plaats bezet in groep A.

Alleen de nummers één en twee en de beste nummers drie van elke groep plaatsen zich voor het EK. Oranje kan nog maximaal derde worden.