Chelsea moet het wellicht een paar wedstrijden stellen zonder spits Diego Costa. De Engelse voetbalbond FA wil de Spanjaard voor meerdere duels schorsen voor zijn gedrag in het treffen met Arsenal van zaterdag.

Costa viel tegen Arsenal op door zijn provocerende gedrag en smeerde bovendien verdediger Gabriel Paulista een rode kaart aan.

De spits deelde daarbij eerst tot twee keer toe een klap uit aan Laurent Koscielny, beukte de Fransman ook nog omver en kreeg het vervolgens aan de stok met Gabriel.

De provocaties richting Koscielny ontgingen arbiter Mike Dean, maar worden nu mogelijk alsnog bestraft door de FA aan de hand van televisiebeelden.

Ook Paulista wordt gewelddadig gedrag verweten. Alle partijen hebben tot dinsdag 19.00 uur Nederlandse tijd om een verklaring in te dienen.

Zelfbeheersing

Overigens berispte de Engelse voetbalbond ook zowel Chelsea als Arsenal, dat met negen man eindigde nadat ook Santi Cazorla rood kreeg, voor het gebrek aan zelfbeheersing bij hun spelers. De clubs hebben eveneens een dag de tijd om te reageren.

Ondanks het gedrag van Costa was Chelsea-trainer José Mourinho na de wedstrijd louter complimenteus over zijn aanvaller. Arsenal-collega Arsène Wenger was woedend en vond dat Costa van het veld gestuurd had moeten worden.

Chelsea won de wedstrijd uiteindelijk met 2-0. Desondanks staat het na zes duels slechts vijftiende in de Premier League met zeven punten. Arsenal bezet met tien punten de zesde plaats.

Bekijk de stand in de Premier League