De KNVB heeft scheidsrechter Stijn Berben vanwege zijn blunder met het wedstrijdformulier in het duel tussen Jong Feyenoord en Jong Cambuur van twee bekerwedstrijden gehaald die hij deze week zou fluiten.

Berben vergat de rode kaart van Feyenoorder Eljero Elia vanwege een vermeende overtreding op het wedstrijdformulier te zetten.

Vrijdag floot Berben nog wel de wedstrijd tussen Almere City en MVV Maastricht. De arbiter stond deze week ingedeeld als vierde official bij het bekerduel SC Genemuiden-ADO Den Haag en hoofdscheidsrechter bij Fortuna Sittard-Achilles'29.

De beslissing om hem een tijdje in de luwte te houden is maandag genomen en meegedeeld, aldus de woordvoerder. De KNVB wil niet zeggen hoe lang Berben gedwongen vrijaf krijgt.

Onvoldoende bewijs

''Je kan dingen missen in een wedstrijd, maar het wedstrijdformulier moet gewoon kloppen'', zei een KNVB-woordvoerder maandag in een toelichting op de beslissing.

Elia maakte een slaande beweging of een kopstoot in het duel tegen Jong Cambuur, maar omdat er onvoldoende bewijs was, werd de aanvaller door de tuchtcommissie vrijgesproken en niet geschorst.