Remko Pasveer verdedigt dinsdag in het KNVB-bekerduel met SC Cambuur het doel van PSV. De 31-jarige geboren Tukker is door trainer Phillip Cocu opnieuw aangewezen als eerste doelman in de beker.

Vorig seizoen hield Pasveer eerste doelman Jeroen Zoet ook al op de bank tijdens bekerwedstrijden. Toen kwamen de Eindhovenaren tot de achtste finales, waarin Roda JC met 3-2 te sterk was.

Naast de basisplaats van Pasveer moet Cocu in de tweede rondewedstrijd van dinsdag tegen Cambuur meer wijzigingen doorvoeren.

PSV mist in het Philips Stadion Davy Pröpper die nog een schorsing van vorig jaar in het bekertoernooi open heeft staan van zijn vorige club Vitesse. Andres Guardado, Jetro Willems en Nicolas Isimat-Mirin ontbreken door blessures.

"We zullen morgen zien wie Pröpper vervangt. Ik sluit ook niet uit dat ik verder nog wat wijzig in de opstelling", zei Cocu maandag in de aanloop naar het duel met Cambuur.

"Op sommige posities is het verschil onderling niet heel groot en alles volgt elkaar snel op. Soms betekent dat dat ik andere keuzes maak."

Revanche

Cocu en PSV hebben tegen Cambuur wat goed te maken na de 2-1 nederlaag zaterdag in de eredivisie bij Heracles Almelo. 

"We kunnen ons snel revancheren. Na afgelopen zaterdag moeten we weer vooruit kijken en op langere termijn een goede serie neerzetten."

De wedstrijd tussen PSV en Cambuur begint dinsdag om 20.45 uur. Anderhalve week geleden was de landskampioen in Leeuwarden met 6-0 te sterk voor de ploeg van trainer Henk de Jong.

Programma tweede ronde KNVB-beker