Manchester United-trainer Louis van Gaal benadrukte na de 3-2 zege zondag bij Southampton dat hij heel blij is met de komst van Anthony Martial. De Franse aanvaller scoorde in het St. Mary's Stadium twee keer voor de 'Red Devils'.

"Martial is al speciaal omdat we veel geld voor hem betaald hebben", doelde Van Gaal tegenover Britse media op de transferprijs van Martial, die door bonussen kan oplopen tot 80 miljoen euro.

"Door het bedrag denken veel mensen dat hij een grote ster is. Hij is echter pas een jongen van negentien jaar, maar hij heeft in zijn eerste drie wedstrijden wel heel veel laten zien. Ik ben absoluut blij met hem."

Martial, die vorige maand overkwam van AS Monaco, was zondag niet de enige uitblinker bij United. Van Gaal was ook lovend over zijn doelman David de Gea.

"Doordat hij niet speelde tijdens de transferperiode hadden we het toen heel moeilijk. Ik heb altijd gezegd dat we hem willen behouden. En gelukkig is hij gebleven. Maar ik moet eigenlijk al mijn spelers een compliment maken over de wedstrijd van vandaag."

Landstitel

Met de zege bij Southampton klommen Van Gaal en United weer naar de tweede plek in de Premier League. De achterstand op koploper Manchester City is twee punten, maar Van Gaal wil niet te veel aan de titel denken.

"Je kunt van een team dat in een overgangsfase zit namelijk niet verwachten dat ze kampioen worden. Maar we gaan er wel voor."

"En als we dichtbij komen dan zullen we hem zeker pakken."