Roda JC heeft zondag voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Feyenoord stilgestaan bij de overleden clubicoon Dick Nanninga.

Terwijl zijn familie in de middencirkel van het veld stond, werd op de grote schermen in het stadion een filmpje vertoond met hoogtepunten van de oud-international.

De spelers van Roda en Feyenoord kwamen het veld op lopen door een erehaag die werd gevormd door oud-ploeggenoten van Nanninga, die allemaal een zwart shirt droegen met daarop 'zijn' rugnummer 13.

Nanninga stierf op 21 juli, op 66-jarige leeftijd, in het ziekenhuis van Maaseik. Hij tobde al lange tijd met zijn gezondheid.

Nanninga geldt als clubicoon van Roda JC, maar verwierf internationale bekendheid met zijn doelpunt in de WK-finale van 1978 tegen gastland Argentinië. Als invaller voor Johnny Rep tekende hij acht minuten voor het einde van de reguliere speeltijd voor de gelijkmaker (1-1). Het Nederlands elftal verloor in de verlenging met 3-1.

De kopsterke Nanninga maakte tussen 1974 en 1982 liefst 107 doelpunten voor Roda JC, waarmee hij topscorer aller tijden van de Limburgse club is.